Haber

Öz Ağaç-İş Sendikası Başkanı Dolu: Asgari ücret net 9350 lira olmalı

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu taban ücrete ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dolu, taban fiyatın net 9 bin 350 lira olması gerektiğini söyledi.

Dolu yaptığı yazılı açıklamada, 2023 yılı için asgari artış oranı belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) karma enflasyon sepeti değil, temel gıda enflasyonundaki artış oranının esas alınması gerektiğini belirtti. Temel gıdada son iki yıldaki reel artışın TÜİK’in paylaştığı artış oranının üzerinde olduğunu belirten Dolu, çalışanların artık ekonomik olarak açlık sınırından çıkıp rahat bir nefes almak istediğini belirtti.

Dolu, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “2023 yılında asgari ücret artış oranı en az yüzde 70, çalışanın cebini rahatlatacak düzeyde, asgari ücret ise 9 bin 350 TL olmalıdır. Zaman içerisinde dar gelirliler için büyük bir kambur haline gelen ve sürdürülemez hale gelen gelir vergisi, bir düzenleme yaparak vergi matrahını artırmak ve yüksek enflasyonda gelir vergisini en az yüzde 10 olarak sabitlemek gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu